سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
علی محمدی-طلبه ای از زنجان
کم گوى و گزیده گوى چون دُرّ نمی‌دانم تا کدامین قلۀ اهدافم صعود خواهم کرد؛ اما بی‌وقفه به سوی آخرینش در حرکتم
درباره وبلاگ


آدرس ایمیلمmohammadi1904@yahoo.com سعی این وبلاگ ارائه ی مباحث اخلاقی می باشد وبه دنبال این است یک دوره اخلاق نظری را به صورت کاملا آکادمیک در اینجا بیان کند،انشالله دعا کنید که بتوانیم عمل کنیم نه اینکه فقط به صورت اطلاعات در دلمان انباشته کنیم. بنده ی حقیر رشته ی تخصصی ام علاوه بر حوزوی بودن،فلسفه ی اخلاق می باشد.
لوگو
آدرس ایمیلمmohammadi1904@yahoo.com
سعی این وبلاگ ارائه ی مباحث اخلاقی می باشد وبه دنبال این است یک دوره اخلاق نظری را به صورت کاملا آکادمیک در اینجا بیان کند،انشالله دعا کنید که بتوانیم عمل کنیم نه اینکه فقط به صورت اطلاعات در دلمان انباشته کنیم.
بنده ی حقیر رشته ی تخصصی ام علاوه بر حوزوی بودن،فلسفه ی اخلاق می باشد.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 14
  • بازدید دیروز: 21
  • کل بازدیدها: 690765



روش و متد صحیح در مطالعه چیست ،و به طور کلی چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا نتیجه خوبی از مطالعات خود به دست آوردیم؟

افرادی که کتاب های متفرقه  مطالعه می کنند امروز کتابی تاریخی ،فردا کتابی روان شناسی ،پس فردا کتابی سیاسی و روز دیگر کتابی دینی هرگز موفق نمی شوند .

روش صحیح و متد صحیح در مطالعه این است که :

اولا انسان آگاهانه کتاب مورد مطالعه خود را بر حسب نیازمندی های شخصی خود انتخاب کند و مطالعه را در اختیار تصادف قرار ندهد که کتابی به دستم افتاد و مطالعه کردم.

ثانیا در مطالعه آن را به حافظه بسپارد به مفهوم واقعی سپردن یعنی مطالب کتاب را بعد از مطالعه از حافظه بخواهد ببیند تحویل گرفته یا خیر .

ثالثا برای این که مطالب خوب به حافظه خیلی قوی و نیرومند باشد .حداقل دو بار مطالعه پشت سر هم برای یک حافظه قوی و بیش از دو بار برای حافظه های ضعیف تر ، پشت سر هم لازم است .

رابعا باید موضوعی باشد یعنی هر چندی یک بار موضوعی را برای تفکر انتخاب کند یادداشت کند خلاصه ونتیجه مطالعات خود را بنویسد .پس از آن خلاصه و نتیجه را در یکی از قفسه های حافظه بگذارد .آنوقت است که حداکثر بهره برداری را از حافظه کرده است.(1)

افراد از نظر هوش فهم ،استعداد و حافظه با یکدیگر اختلاف دارند . آدمی که رشید باشد در بهره برداری از حافظه خود دقت می کند اولین کاری که انجام می دهد عمل انتخاب است .یعنی حافظه خود را مقدس می شمارد و حاضر نیست هر چه شد در آن سرازیر کند حساب می کند که دانستن چه چیزهایی برای او مفید است و چه چیزهایی بی فایده است .مفیدها را درجه بندی می کند و مفیدتر را انتخاب می کند سپس آنها را به حافظه خویش می سپارد .

انسان رشید کتاب ها و مطالبی را که برای خود لازم می داند جمع می کند آنها را مکرر مطالعه و دسته بندی و سپس خلاصه می کند ،خلاصه را یادداشت و به حافظه خود می سپارد بعد به موضوع دیگر می پردازد.چنین فردی اگر حافظه اش ضعیف هم باشد از آن حداکثر استفاده را می کند .(2)

پانوشت:

1- استاد مطهری، امامت و رهبری، ص 223

2- استاد مطهری، مجموعه آثار، ج3، ص 315




موضوع مطلب :

       نظر
چهارشنبه 92 تیر 5 :: 9:23 صبح
علی محمدی